вторник, 6 декември 2022 г.

Моят шал вече е готов

Да, наистина! Шалът, който започнах да плета преди около месец вече е готов и можете да го видите на снимката. Това не е първият ми шал, но е най-големият, който съм плела. Дължината му е около 1,5 метра заедно с ресните. Сигурно си мислите, че е трудно да направите ресните, но не е така. Стига да знаете как, всичко може да стане много лесно и забавно. Какво трябва да направите? Самите ресни се правят лесно. Моят начин е с обикновена линийка от 20 сантиметра (може да използвате и картонче). Използвам дългата страна на линийката, като намотавам няколко пъти конецът около нея докато достигна желаната дебелина на ресната. След което в единия край с помощта на ножица срязва, като се внимава да не изпуснете снопчето. Внимателно прекарвам през изплетената дупка и се завързвам, така че ресничката да не се разплита. Дължината на ресничките може сами да определяте в зависимост от желанията ви. Преждата, която използвате може да бъде в друг цвят или в същият, а може и ресничките да са шарени и да имат в себе си различни цветове. Цветовете вие сами избирате, като се доверите на собствения си усет и идеи. Моята мисия е да ви покажа как се прави!

2 коментара:

Unknown каза...

Ох, това ми изглежда много сложно,ще трябва да го препрочета още няколко пъти.... аз за пръв път ще плета нещо самостоятелно, без помощ, днес ще си купувам прежда... и да видим :)) А дупките за ресните в края на шала, с който започваш, трябва да се направят в началото, нали ? Или може след това да се добавят , но как ? :)

Петя Д. каза...

Здравей, Деница
Първо се извинявам за късната си реакция на запитването ти! По-тънки ресни можеш да сложиш и просто,така в двата края на шала, като ги прекараш конеца и завържеш. Вече за по пишни ресни, ще е добре да направиш дупки, като свиеш две бримки в една на следващият ред изплиташ бримка и прибавяш нова. След това си плетеш спокойно шала.Успех!