понеделник, 6 юни 2016 г.

Декоративни възглавници

Харесвате ли възглавници? Аз съм луда по тях! Не само защото са удобни, когато ти се придреме пред телевизора или 'Кръстан' те е присвил. Но и защото идеално се впиват навсякъде. На леглото, на дивана, на стола, на земята изобщо навсякъде. Декоративните възглавници, които аз изработих са комбинирани, като техника.

Плетена възглавница
Случайно в гардероба със старите вещи на баба, открих част от плетена покривка. На места, от времето се беше прокъсала, но ми хрумна идеята да я направа на възглавница. Имах късмет и пак там открих наченка на кафява калъфка за възглавница е наложи се да я прекроя, но парчетата пасваха. Не знам дали знаете, но когато искате да монтирате нещо плетено върху плат, хубаво е да не шиете директно с шевната машина. За да не ви се закача плетивото за крачето на машината изрежете си ленти от хартия, най-удобно е с вестник, защото след като направите шева, вестника лесно се къса. След като сте зашили всички елементи без отвора, мушкате възглавницата и я зашивате. Аз сама си правя възглавниците и не пълня директно с пълнеж, за да може когато се изцапа възглавницата да разшия и да изпера калъфката.
Малка възглавница
Тази малка възглавница е първото ми хрумване за възглавница. Намерих си този модел на котка и го избродирах, след това го монтирах на калъфка за малка възглавница и готово.
По-големият проект на бродерия върху възглавница е този на Зодията Водолей, която се бродира на кръстчета, моето допълнение към модела е рамката. която реших да направя около бродерията и така да скрия монтажните конци. Скроих и уших и тази калъфка, напълних си и възглавницата. Пъхнах калъфката във възглавницата и всичко е готово! Пробвай те и вие! Лесно и забавно!

1 коментар:

viktoria каза...

Много са хубави!