сряда, 5 декември 2018 г.

Идеи за ръчно изработени подаръци



Ръчно ушита кухненска престилка и ръкохватки
Изберете плат, които най-много ще подхожда на човека за който ще е подаръка и започнете с кроене и шиенето. Можете да комбинирате и с изработване на ръкохватки за топли храни. Ще ви споделя една тайна от моята баба, която правеше ръкохватки от стари хавлиени кърпи изрязани на правоъгълник и ги зашиваше за по-плътен плат. Така за разлика от купените искуствени ръкохватки в къщи се ползват издържливи и ръчно изработени ръкохватки.



Ароматни торбички
Много хитра идея за подарък за всеки който обича аромата на билки и цветя.  Лесно за направа благодарение на сръчните ръце. Необходими са плат игла и конец, може и панделка по желание. Торбичките може да бъдат и избродирани. В тях може да се сложи изсушена лавандула,  мента  и други ароматни цветя и билки.




Еко торбички
За всички онези, който искат подаръкът им да отправя послание за по чист свят, това е тяхната идея. От плетени мрежи за пазар, през платнени дамски чанти до направата дори и нараница. Едно безкрайно поле на изява. 








Бродирана картичка
Бродираната картичка е много красива идея за подарък, който остава и за спомен. Има милиони техники за изработване на картички. От комбинация на плетени на една кука снежинки и цветя  до бродирани елементи поставени върху цветен картон и надписани с мили пожелания.

2 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте!
Много ми харесват ръчно изплатените и бродирани торбички и точно такива търся всъщност! Бихте ли ми казали дали мога да си купя такива? Цената няма значение

Анонимен каза...

Здравейте!
Много ми харесват ръчно изработените и бродирани торбички и точно такива търся всъщност! Бихте ли ми казали дали мога да си купя такива? Цената няма значение